ORGANIST

ORGANIST


Christo Lelie: www.christolelie.comChristo Lelie heeft hoofdvak orgel gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium bij Jet Dubbeldam en studeerde in 1984 af voor de Onderwijsakte B met een recital in de Grote of St.Laurenskerk te Rotterdam.

Hij is sinds 1999 organist van de Vierhovenkerk te Delft, waar hij het Engelse Norman & Beard-orgel uit 1910 bespeelt. Tevens is hij sinds 1990 organist van de Vrijzinnig Hervormde Gemeente te Delft. In die hoedanigheid bespeelt hij het historische Bätz-Witte-orgel van de Waalse Kerk, de gotische kapel naast museum Het Prinsenhof. Hij is tevens een van de organisten van de Bach-cantatediensten in de Oude Kerk te Delft. Voordat hij organist in de Delfts Vierhovenkerk werd, was hij gedurende meer dan twintig jaar cantor-organist van de gereformeerde Salvatorkerk te Den Haag.

Hij geeft veelvuldig solistisch orgelconcerten en is ook een veelgevraagde begeleider van koren en solisten. Hij trad op in talloze Nederlandse kerken, zoals de Mozes & Aäronkerk Amsterdam, Laurenskerk Rotterdam, in Delft de Oude Kerk, Maria van Jessekerk en Waalse Kerkt, de Bovenkerk Kampen, Grote Kerk Dordrecht, Grote Kerk Brielle, Grote Kerk Schiedam, Grote Kerk Vlaardingen en de Hartebrugkerk Leiden. Ook trad hij als concertorganist in de Philharmonie van Charkov (Oekraïne), de Dom van Freiberg (Duitsland) en de St. Elisabeth te Bonn. Zijn repertoire als organist omvat vrijwel alle stijlperioden. Hij legt zich echter vooral toe op het vertolken van de orgelwerken van Franz Liszt. Met de fluitiste Riëtte Beumer vormt hij sinds 1992 een vast duo dat optreedt in concerten en kerkdiensten.

Geef een reactie