PIANIST

PIANIST


Christo Lelie, Optreden in de OBA Amsterdam, 2013Christo Lelie heeft piano gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium bij Elly Salomé en behaalde de Onderwijsakte B Piano in 1982. Tevens volgde hij lessen kamermuziek en liedbegeleiding bij Mila Baslawskaja.

Sinds 1983 is hij als pianist verbonden aan de Rotterdamse Dansacademie, de bekende vakopleiding voor uitvoerende dansers en dansdocenten, die onderdeel uitmaakt van Codarts Rotterdam. Hij begeleidt daar de lessen klassiek ballet, moderne dans en dansimprovisatie. Hij trad veelvuldig in de openbaarheid met dansers, zowel in bestaand repertoire als in eigen composities en improvisaties. Tevens begeleidde hij enige tijd voorstellingen met historische dansen uit de Renaissance en Barok op orgel en klavecimbel.

Hij gaf regelmatig solo-optredens als pianist, vaak in de vorm van lecture/recitals. Dat deed hij onder meer over de componisten Alkan en Mendelssohn. Als pianist werkt hij samen met vocale solisten, koren en instrumentalisten. Als improviserend musicus zoekt hij behalve met dansers ook samenwerking met dichters en beeldend kunstenaars. Als pianist begeleidde hij veelvuldig de concerten van het Schiedams Vrouwenkoor, het Rijswijks Vrouwenkoor, het kamerkoor Ars Vocalis te Delft en het Liszt Ferenc chorus te Amsterdam.


(Foto: Optreden in de OBA Amsterdam, 2013)

Geef een reactie